Poradna Panasonic DMR-UBC70EG

Autor: | Vloženo: 26.03.2019 000 15:33 | Témata: Poradna Panasonic DMR-UBC70EG

Vypalování DVD z HD, náhled příručky

Dobrý den,
1. Lze vypálit vlastní DVD ze souboru zaznamenaném na HD? Specifikace uvádí přehrávání ale ne rekorder.
2. Lze někde nahlédnout do Návodu k použití? nebo nějaké demo? Je Návod..- příručka česky?

  • Mluno

    Mluno

    2. května 2019

    ad 1. Videa (nahrávky) z interního HDD lze vypalovat na DVD nebo blu-ray. Z externího HDD je nutné je nejdřív nakopírovat na ten interní. Ale pouze videa nahraná z televize nebo zkopírovaná z DVD/BD, ne třeba zkopírovaná z flešky. Samozřejmě za předpokladu, že se přístroji nebude zdát, že mají ochranu (v českém pozemním vysílání to snad nehrozí, u kabelu je to možné) - třeba při kopírování z DVD-RAM a potom zpět jinam přístroj demonstrativně píše že hledá signál ochrany a vydrží to několik minut, pak to během chvilky zkopíruje. Nahrávky z televize jsou bez problémů (pro kopírování na DVD se jen musí převést, ale to lze v pohotovostním režimu a lze ponechat i původní soubor). Nevím, jestli je to to, co nazýváte HD.
    ad 2. Návod je pouze německy na německých stránkách panasonicu (musíte do adresy vnutit de globální ani české stránky ten produkt vůbec neznají, je vyrobený (no spíš poskládaný) v české republice, ale je určený hlavně pro německy mluvící země). Pokud by se vám to nepodařilo, mohu dát přímo odkaz, ale musel bych hledat.

    Co mě akorát vadí je, že DVD má sice menu s dlaždicemi (thumbnail), ale není možné si určit co tam bude za obrázek (nebo jsem tuto funkci dosud neobjevil), narozdíl od jiného se zatím netrefil do tmy ale ne vždy je zvolený náhled vhodný, no a druhou věcí je použití proporcionálního písma, což je sice na pohled dobré, ale neni možné předvídat rozložení nápisu do dvou řádků (jako u SONY kde byl pevný počet znaků na řádek a dalo se to předem spočítat). Skončilo to zatím tak, že DVD vytvářím v počítači ze souborů, které mi toto video vypálí na blu-ray. Kupodivu si DVDStyler (jednoduchý free program) poradí i s h265. Jinak jsem s funkcí spokojený (našlo by se pár much, ale nic závažného na co by se nedalo zvyknout).

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (5)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.